Finansal veri tanımlamaları nereden yapabilirim?


Apartman ve site yönetiminize ait Gelir, Gider, Ana kasa, Apartman site kasası, Çalıştığınız carileri ve Ödeme Alma kanallarınızı buradan tanımlayabilirsiniz. 
Gelir türü Tanımlama: 
Gelir kodu tanımı,
Gelir tanımı ( Aidat, Isınma, Doğalgaz, Su kullanım bedeli, Elektrik Kullanım Bedeli gibi),
Yönetici bu gelir türüne yükümlülüğü ya da muafiyetini,
Bu gelir türünün işlem tarihi itibariyle vadesini, Vadesinden sonra uygulanmak istenilen faiz oranını ve faiz hesaplama yöntemini ( günlük, aylık) belirleyebilirsiniz.
Tanımlanacak gelir türleri mesken borçlandırma işlemlerinde otomatik çağrılmaktadır.

Gider türü Tanımlama:
Apartman ve Site yönetimine ait tüm gider kalemlerini ve kısa kodlarını buradan tanımlayabilirsiniz. 
( personel maaşları, sgk giderleri, peysaj giderleri, Tadilat & tamirat giderleri, Kırtasiye giderleri, notar ve harç giderleri, Banka komisyonları/Masrafları gibi)

Ana ( Havuz ) Kasa Tanımlama
Ana kasa tanımı tüm kasaların ortak kasasıdır. Tüm kasalar bu kasada tanımlanması durumunda gözükmektedir Site kasa tanımlamasında ana kasa tanımı yapılması gerekmektedir. Tüm kasa varlıklarını tek kasada görebilmek için kullanılmaktadır.

Site kasası tanımlama
Kasa kodunu,
Kasa Adını,
Ana kasa atama seçimini,
Ve ilk veri aktarımlarında ilk açılış/başlangıç bakiyenizi buradan tanımlayabilirsiniz.
( Kasa devir bakiyenizi aldığınız tarihten sonra gelir ve giderlerin sistem üzerinden işlenmesi gerekmektedir. Aksi durumda kasa bakiyesi tutmayacaktır.)

Cari kayıt İşlemleri
Apartman ve Site yönetimi olarak çalıştığınız tedarikçilerinizi, onarıcılarınızı, ticari ilişkilerinizdeki carileri n sayıda buradan tanımlayabilirsiniz. Gider kayıtlarınızda otomatik carileri çağırabilirsiniz.

Ödeme Kanalı Tanımı
Apartman ve Site yönetiminizdeki aidat ve diğer alacaklarınızın tahsilat yöntemlerini bu alandan tanımlayabilirsiniz. Bu sayede mutabakat, raporlamalarda size kolaylıklar sağlayacaktır. Örneğin Banka havalesi , nakit, kredi kartı ödemesi gibi


Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?